Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: merrylloyd Категория: Изкуство
Прочетен: 109959 Постинги: 89 Коментари: 70
Постинги в блога от Юли, 2013 г.
12.07.2013 16:07 - SOHO - рожден ден
 Ден не обикновен, ами ден рожден   - на Сохо


imageПод това интересно и забавно название на организираното от Сохо събитие вчера (11.07) много гости, организатори, сомалиери, музиканти и театрали отпразнуваха първия рожден ден на Сохо.

image

Събитието премина на открито в градината на това чудесно място, което се намира на ул. Искър № 4 в София, там можем да се срещнем с изложби, представяния на книги и страхотни шедьоври на градската култура.
      За многобройните гости по случай рождения ден на Сохо, се грижеха Villa Yustina – гарантирайки качеството и добрата селекция от вина, музиката от джази/фънки настроените диджеи Fruit Sessions - Лило и Ники, drippy - Дани и brotha I – Иван,  театрално представление от буквално неповторимите HaHaHa Impro Theatre, изложба на Polka DO и

за десерт - чудimageната Миленита.


image



Много музика, танци и театър, подправени с чудесното вино на Villa Ystina.

Гостите бяха посрещнати от организаторите с много усмивки и добро настроение, което заразяваше с позитивни емоции.
           

Професионалната трупа за импровизиран театър HaHaHa Impro Theatre донесе толкова смях и емоции на гостите, че човек може само да възкликне страхотно преживяване.

Така, под звездите всички се забавляваха с песен, танц, смях и вино, какво по хубаво от това, просто рожден ден.


image

Категория: Изкуство
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 12.07.2013 16:20
 

Джулай  МорнингДен на свободния дух.



image 

Така е озаглавена страницата в Facebook, която събира стотици млади хора, някои, от които са добре познати професионалисти и са известни като хора на изкуството.

На тази страница, те се свързват и разговарят за слънцето, свободния дух и щастието. А, също така имат възможност да слушат отбраната музика на “SUNRIZE”.

Вчера, хиляди влюбени в светлината, живота и свободата посрещнаха слънцето на Камен бряг.

Те имаха удоволствието да слушат на живо Джон Лоутън ( вокала на „Юрая Хийп“), които изпълни прочутата песен „Джулай Морнинг", чийто текст е на Кен Хенсли.


image

Но, нека попитаме какво впечатли Георги Мархолев (фронтмен на група „Sunrize“) и беше ли по – различно слънцето днес?

-          Слънцето е винаги едно и също за щастие - Началникът на Светлината за нас !  1ви Юли винаги е бил специален ден за мен,както и за много българи - радвам се,че аз бях човекът,който заедно с Тома Спространов казахме на Кен Хенсли,който е автор на музиката и текста на песента,какво точно се случва в България на 1ви Юли и какво е Джулая ! И видяхме как светна неговото лице ! 

 

Сигурно се чувстваш уморен, но все пак вдъхнови ли те изгрева днес?

- Самият факт,че толкова много години вече Джулая оцеля и се празнува в България по този начин е вдъхновение ! Наистина това е израз на Свободният дух на Българите и е очевидно ,че е ден,който всички ние сме превърнали в празник от сърце и без да сме го планирали - това е просто един неоспорим факт днес !

 

Няколко думи за вечерта, преди изгрева?

- Истината е,че бяхме планирали събитие и за този Джулай заедно с Кен Хенсли ,което се превърна в традиция вече! Получихме покана от Българският дипломатически институт към Министерството на външните работи да направим концерт,с Кен да говорим на откриване на курс по Публична дипломация за идеята ни 1ви Юли да стане празник - Ден на Свободният дух,също за поканата ни от него за съвместно турне с него и групата му Лайф Файьр в Европа от Октомври тази година,на което да промотираме новият ни албум SOS и как всичко това би помогнало на добрият имидж на България ! Поради някои обстоятелства,които показаха ясно,че точно този момент не би бил удачен за провеждането на събитието по начин,по който бихме искали да го представим решихме да го отложим и да направим един специален концерт в друг момент - пак през Юли,но не на 1ви ! Юли има 31 дни все пак- значи и 31 изгрева !  Така че Кен посрещна изгрева в Сан Петербург,където на 3-ти има благотворителен концерт,двама от музикантите от групата са в Марбея,Христо остана във Варна и сигурно е гласувал за кмет  ,а ние с Мариета се вдъхновявахме в София!  Това му е хубавото на Слънцето, че освен че е Началник, огрява навсякъде и винаги!

Разкажи ни малко повече за Кен Хенсли и Джон Лоутън? Как се запознахте? Какво е усещането да си на една сцена с Кен Хенсли?

imageimage

С Кен се запознахме в Банско през 2005 на един фестивал - дадох му песни на Сънрайз и той ми писа после ! С Джон се запознахме по-късно - поканих ги да участват в нашата версия на легендарната песен,която бяхме решили да включим като кавър в албумът ни! Приеха за щастие и така сбъднахме една мечта ! После снимахме и клип ... С двамата - Джон и Кен - сме били веднъж на една сцена - на Аполония - поканих ги като гости на представянето на песни от албумът ни ! Прекрасно беше - още го излъчват концерта по БНТ ! Това е и последният път,когато Джон и Кен свириха заедно на една сцена ! А с Кен свирим от тогава редовно - поне 15 концерта сме правили до сега ! Той участва и във турнето ни ,което филмирахме - Rock On The Rocks на места ,свързани със скали,природни забележителности и такива ,свързани с човешка ръка! Още 5 концерта имаме да правим ,за да го довършим!

„Sunrize“ какво ново се случва покрай вас ? Обмисляте ли концерт, участия, нов албум?

- Да ! Смесваме албум в студиото на Кен Хенсли в Аликанте - забавихме се малко повече с него,но ... такива са условията! Плануваме няколко концерта през лятото сега - имам много нови песни и плануваме да започнем записи отново ! Плануваме и снимки на клипове на песни от албума !

И, за финал как продължава живота след посрещането на зората?

                – Няма финал !  Всеки финал е начало,а Слънцето никога не залязва,както няма Изток и Запад !  Всичко се случва в мигът,в един тон е цялата музика и да благодарим на Бога за всеки един ден,в който сме тук !

https://www.youtube.com/watch?v=tdct56T2G6k&feature=player_embedded





интервюто взе:
Весела Людсканова
01.07.2013

















Категория: Изкуство
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 28.10.2013 11:57
Търсене

За този блог
Автор: merrylloyd
Категория: Изкуство
Прочетен: 109959
Постинги: 89
Коментари: 70
Гласове: 1346
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юли, 2013  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031